Dagens recept: Fisk med syrliga tillbehör

Vinäger sätter sprätt på kokt fisk med grönsaker och hollandaisesåsen.Bild: TT

Knepet att krydda med vinäger är inte så vanligt. Den gör maten frisk och fräsch i smaken. Här en kombination med kokt fisk, syrliga tillbehör och en klick hollandaisesås som grädde på moset.

För 4 personer, 20 minuter

700 g hälle- eller torskfilé från säkra bestånd

2 lagerblad

salt

4 syrliga äpplen

1 rödlök

150 g haricots verts

1 msk olivolja

några kvistar färsk rosmarin

1 tsk vitvinsvinäger

salt och peppar

100 g färdig hollandaisesås

Att äta till:

kokt eller pressad potatis

Gör så här:

1. Dela äpplena i klyftor. Ta bort kärnhus och fästen, men låt skalet sitta kvar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Stek frukt och grönsaker i olivolja. Krydda med finhackad rosmarin, salt, peppar och vinäger efter ett par minuter.

2. Rulla fisken med det som varit skinnsidan inåt och lägg den tätt i kastrull. Salta lätt och lägg i ett par lagerblad. Slå på vatten så det täcker och sjud 1–2 minuter.

3. Lägg upp frukt- och grönsaksblandningen på tallrikar och toppa med väl avrunnen fisk. En klick hollandaisesås på toppen och garnera med färsk rosmarin.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00