Dagens recept: Fisk med syrliga tillbehör

Vinäger sätter sprätt på kokt fisk med grönsaker och hollandaisesåsen. Bild: TT

Knepet att krydda med vinäger är inte så vanligt. Den gör maten frisk och fräsch i smaken. Här en kombination med kokt fisk, syrliga tillbehör och en klick hollandaisesås som grädde på moset.

För 4 personer, 20 minuter

700 g hälle- eller torskfilé från säkra bestånd

2 lagerblad

salt

4 syrliga äpplen

1 rödlök

150 g haricots verts

1 msk olivolja

några kvistar färsk rosmarin

1 tsk vitvinsvinäger

salt och peppar

100 g färdig hollandaisesås

Att äta till:

kokt eller pressad potatis

Gör så här:

1. Dela äpplena i klyftor. Ta bort kärnhus och fästen, men låt skalet sitta kvar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Stek frukt och grönsaker i olivolja. Krydda med finhackad rosmarin, salt, peppar och vinäger efter ett par minuter.

2. Rulla fisken med det som varit skinnsidan inåt och lägg den tätt i kastrull. Salta lätt och lägg i ett par lagerblad. Slå på vatten så det täcker och sjud 1–2 minuter.

3. Lägg upp frukt- och grönsaksblandningen på tallrikar och toppa med väl avrunnen fisk. En klick hollandaisesås på toppen och garnera med färsk rosmarin.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46