Dagens recept: Asiatiska kycklingspett

Kycklingfilé med egen jordnötssås är lätt och gott.Bild: TT

Färdig jordnötssås på burk är enkelt att servera till kycklingen, men hemlagad sås är också lätt att laga.

Asiatiska kycklingspett

4 personer

4 kycklingfiléer

Till marinaden:

2 msk rapsolja

4 msk limejuice

1 pressad vitlöksklyfta

salt och peppar

Till såsen:

1 msk röd currypasta + 1/2 msk rapsolja

3 dl kokosmjölk

1 tsk fisksås (ersätter salt)

4 msk jordnötssmör

1 tsk strösocker

Äta till:

ris

blandade blad

1. Skär kycklingfiléerna i långa strimlor, 3–4 strimlor per filé brukar vara lagom. Trä dem på blötlagda grillspett av trä. Blanda samman marinaden och pensla den på köttet. Låt köttspetten dra ett par timmar i kylskåp.

2. Förbered såsen. Lägg en matsked currypasta och en halv matsked olja i en kastrull. Låt kryddan värmas på mycket låg värme ett par minuter. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, jordnötssmör och socker. Rör om och låt allt bli varmt, men inte mer.

3. Grilla kycklingen 2-3 minuter per sida. Servera med jordnötssås, ris och blandad sallad.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33