Dagens recept: Asiatiska kycklingspett

Kycklingfilé med egen jordnötssås är lätt och gott. Bild: TT

Färdig jordnötssås på burk är enkelt att servera till kycklingen, men hemlagad sås är också lätt att laga.

Asiatiska kycklingspett

4 personer

4 kycklingfiléer

Till marinaden:

2 msk rapsolja

4 msk limejuice

1 pressad vitlöksklyfta

salt och peppar

Till såsen:

1 msk röd currypasta + 1/2 msk rapsolja

3 dl kokosmjölk

1 tsk fisksås (ersätter salt)

4 msk jordnötssmör

1 tsk strösocker

Äta till:

ris

blandade blad

1. Skär kycklingfiléerna i långa strimlor, 3–4 strimlor per filé brukar vara lagom. Trä dem på blötlagda grillspett av trä. Blanda samman marinaden och pensla den på köttet. Låt köttspetten dra ett par timmar i kylskåp.

2. Förbered såsen. Lägg en matsked currypasta och en halv matsked olja i en kastrull. Låt kryddan värmas på mycket låg värme ett par minuter. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, jordnötssmör och socker. Rör om och låt allt bli varmt, men inte mer.

3. Grilla kycklingen 2-3 minuter per sida. Servera med jordnötssås, ris och blandad sallad.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03