Dagens recept: Annorlunda sallad

Sallad med grillade grönsaker och buljongkokt quinoa bygger helt på ingredienser från växtriket.Bild: Dan Strandqvist / TT

Grillade grönsaker i kombination med blandade blad, buljongkokt quinoa och en enkel vinägrett förenar god smak med mättande innehåll.

Grillade grönsaker med quinoa och vitlöksvinägrett

För 4 personer, 40 minuter

2 dl quinoa

4 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

2-3 paprikor, gärna olika färger

150 g stora champinjoner

1 tråg körsbärstomater, ca 250 g

blandade blad

Till marinaden:

1 msk olivolja

1 msk finhackad timjan

1 vitlöksklyfta

salt och svartpeppar

Till vinägretten:

3 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

1 vitlöksklyfta

1 msk Dijonsenap

Gör så här:

1. Spola quinoa ordentligt i sil med ljummet vatten. Koka upp vattnet med grönsaksbuljongen i kastrull med lock. Tillsätt quinoan och koka långsamt under lock i 18 minuter. Låt svalna.

2. Skär paprika och svamp i större bitar. Blanda marinaden och häll över grönsakerna och ställ svalt. Blanda vinägretten. Skär körsbärstomaterna i halvor.

3. Grilla grönsakerna. De ska bli vackert randiga, men inte brända. Lägg upp quinoa, blandade blad och tomathalvor. Droppa över vinegrätten och toppa med grillad paprika och svamp.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33