Dagens recept: Allt talar för sej

Panerad fisk blir bäst om den får gå direkt från panna till tallrik. Gärna med wokgrönsaker och ljus fisksås till.Bild: TT

Många väljer bort sej när de står vid fiskdisken, trots att den smakar gott och är grön på WWF:s lista. Det grå fiskköttet är sannolikt orsaken. Här struntar vi i färgen och lagar gott av sej.

Stekt sej med wokgrönsaker och ljus fisksås

För 4 personer, 30 minuter

600 g sejfilé

2 msk vetemjöl

1 ägg

2 dl veteströbröd

salt och peppar

smör och rapsolja

Till såsen:

2 dl grädde, 15 procent

3 dl vatten

1 tsk vitvinsvinäger

1 fiskbuljongtärning

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

100 g gröna bönor

1 röd paprika

1 morot

1 gul lök

1 aubergine

ris

citron

Gör så här:

1. Strimla paprika, morot, lök och aubergine. Salta, peppra och stek strimlorna tillsammans med gröna bönor i rapsolja cirka 5 minuter. Ta upp och håll varmt under folie.

2. Dela fisken i åtta bitar. Salta och peppra lätt, vänd i vetemjöl och sedan i uppvispat ägg och sist i veteströbröd. Stek fiskbitarna i lika delar smör och rapsolja cirka 3 minuter per sida.

3. Koka upp grädde, vatten och vinäger. Lägg i en fiskbuljongtärning och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med ris och citron.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00