Dagens recept: Allt talar för sej

Panerad fisk blir bäst om den får gå direkt från panna till tallrik. Gärna med wokgrönsaker och ljus fisksås till. Bild: TT

Många väljer bort sej när de står vid fiskdisken, trots att den smakar gott och är grön på WWF:s lista. Det grå fiskköttet är sannolikt orsaken. Här struntar vi i färgen och lagar gott av sej.

Stekt sej med wokgrönsaker och ljus fisksås

För 4 personer, 30 minuter

600 g sejfilé

2 msk vetemjöl

1 ägg

2 dl veteströbröd

salt och peppar

smör och rapsolja

Till såsen:

2 dl grädde, 15 procent

3 dl vatten

1 tsk vitvinsvinäger

1 fiskbuljongtärning

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

100 g gröna bönor

1 röd paprika

1 morot

1 gul lök

1 aubergine

ris

citron

Gör så här:

1. Strimla paprika, morot, lök och aubergine. Salta, peppra och stek strimlorna tillsammans med gröna bönor i rapsolja cirka 5 minuter. Ta upp och håll varmt under folie.

2. Dela fisken i åtta bitar. Salta och peppra lätt, vänd i vetemjöl och sedan i uppvispat ägg och sist i veteströbröd. Stek fiskbitarna i lika delar smör och rapsolja cirka 3 minuter per sida.

3. Koka upp grädde, vatten och vinäger. Lägg i en fiskbuljongtärning och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med ris och citron.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03