Dagens rätt: Pasta med grönsaker

Grönsakspasta med ostsås är ett exempel på vegetarisk mat som snabbt kommer på bordet.Bild: TT

Det duger inte med sallad som vegetarisk mat så här års. Pasta med blandade grönsaker i ostsås är ett varmare och matigare alternativ.

Grönsakspasta med ostsås För 4 personer, 15 minuter

500 g färsk pasta, gärna svampfylld tortellini

100 g färska champinjoner

1 grön paprika

1 gul paprika

1 röd paprika

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 bit purjolök

1 morot

2–3 kvistar färsk timjan

olivolja

Till såsen:

2 dl grädde

3 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

1 1/2 dl riven ost

majsstärkelse till redning

svartpeppar (salt)

Gör så här:

1. Dela champinjonerna, skär paprikorna och purjolöken i bitar. Hacka den gula löken grovt, finhacka vitlöksklyftan, skala och strimla moroten fint.

2. Koka upp grädde, vatten och buljongtärning. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Avsluta med ost och smaka av med svartpeppar. Salt behövs sällan då buljong och ost sköter den delen.

3. Koka pastan. Hetta upp en stekpanna och stek grönsaksblandningen i olivolja. Smaksätt med timjan, salt och peppar. Fördela pasta och grönsaker på djupa tallrikar och toppa med ostsåsen. Garnera gärna med färska örter.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00