Dagens rätt: Pankofriterad fisk

Panko är ett asiatiskt ströbröd som ger extra frasig panering. Gott till fisk.Bild: TT

Det är innehållet, inte ytan, som räknas. Men det finns undantag. Lagar man pankofriterad fisk är det just paneringen som står i centrum.

Pankofriterad fisk För 4 personer, 30 minuter

500 g torskfilé

salt och peppar

3 msk vetemjöl

1 ägg

1 1/2-2 dl pankoströbröd

1 liter olja till fritering

Till remouladsåsen:

2 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

1 tsk vitvinsvinäger

2 msk finhackad pickels

1 msk inlagd kapris

1 tsk curry

Att äta till:

kokt potatis

blandade blad

tomat

dill

citron

Gör så här:

1. Låt pickels och kapris rinna av i en sil. Kör dem kort och snabbt i matberedare med kniven monterad. Blanda hacket med crème fraiche, majonnäs, vinäger och curry till fast remouladsås. Ställ kallt i väntan på servering.

2. Värm oljan i fritös eller tjockbottnad kastrull. Se till att fisken är skinn- och benfri. Skär fisken i långsmala strimlor och doppa i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och till sist i pankoströ. Släpp försiktigt ned i den heta oljan och fritera dem i omgångar till dess paneringen fått fin färg, normalt cirka 2 minuter.

3. Servera fisken med remoulad, kokt potatis, grönsaker, citron och dill.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00