Dagens rätt: Pankofriterad fisk

Panko är ett asiatiskt ströbröd som ger extra frasig panering. Gott till fisk. Bild: TT

Det är innehållet, inte ytan, som räknas. Men det finns undantag. Lagar man pankofriterad fisk är det just paneringen som står i centrum.

Pankofriterad fisk För 4 personer, 30 minuter

500 g torskfilé

salt och peppar

3 msk vetemjöl

1 ägg

1 1/2-2 dl pankoströbröd

1 liter olja till fritering

Till remouladsåsen:

2 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

1 tsk vitvinsvinäger

2 msk finhackad pickels

1 msk inlagd kapris

1 tsk curry

Att äta till:

kokt potatis

blandade blad

tomat

dill

citron

Gör så här:

1. Låt pickels och kapris rinna av i en sil. Kör dem kort och snabbt i matberedare med kniven monterad. Blanda hacket med crème fraiche, majonnäs, vinäger och curry till fast remouladsås. Ställ kallt i väntan på servering.

2. Värm oljan i fritös eller tjockbottnad kastrull. Se till att fisken är skinn- och benfri. Skär fisken i långsmala strimlor och doppa i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och till sist i pankoströ. Släpp försiktigt ned i den heta oljan och fritera dem i omgångar till dess paneringen fått fin färg, normalt cirka 2 minuter.

3. Servera fisken med remoulad, kokt potatis, grönsaker, citron och dill.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03