Dagens rätt: Ljummen sallad

Korvsallad med krutonger ger begreppet korv med bröd en ny innebörd.Bild: TT

Höstsalladen smakar bäst som ljummen. Låt korvarna ta vägen via stekpannan och servera med rostade brödtärningar och det blir en sallad för höstrusk.

Korvsallad med senapsdressing För 4 personer, 20 minuter

600 g korv, blandade sorter

1 litet, färskt vitkålshuvud

100 g haricots verts

2 rödlökar

1 paprika

Marinad:

2 msk olivolja

1 msk vinäger

1/2 dl kokhett vatten

1 tsk italiensk salladskrydda

Till dressingen:

1 msk gult senapsfrö

1 msk brunt senapsfrö

2 msk olivolja

1 tsk vinäger

1 tsk fransk senap

2 dl crème fraiche

1 tsk socker

salt och svartpeppar

Att äta till:

6 skivor vitt bröd

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

Gör så här:

1. Riv vitkålen och blanda med lättkokta haricots verts samt strimlad rödlök och paprika. Blanda marinad av olivolja, vinäger, vatten och salladskrydda. Blanda grönsaker med vinägretten.

2. Skär bröden i kantfria bitar och doppa i olja smaksatt med riven vitlök. Rosta bitarna i ugnen på 175 grader.

3. Stöt senapskornen och blanda med övriga ingredienser till en senapsdressing. Dela och grilla eller stek korvarna. Blanda grönsaker och grillad korv. Ringla över dressing och droppa över krutonger.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00