Dagens rätt: Lasagne från havet

Lasagne med fisk och räkor är kanske inte så vanligt, men kombinationen är överraskande god.Bild: TT

Fisk och skaldjur i en lasagne är inte så tokigt som det låter. Du kan använda vilken fisk som helst, här föll valet på rödspätta.

Fisk- och räklasagne För 4 personer, 45 minuter

500 g färska lasagneplattor

500 g rödspättsfilé

2 msk vetemjöl

salt och peppar

smör och rapsolja

Till räksåsen:

2 msk smör

2 1/2 msk vetemjöl

4 dl vatten

2 dl grädde

1 tärning fiskbuljong

1/2 msk grönsaksbuljongpulver

3 msk hackad dill

1 tsk vitvinsvinäger

200 g skalade räkor

Till ostsåsen:

2 msk smör

2 msk vetemjöl

6 dl mjölk

3 dl riven ost

Äta till:

sallad

citron

Gör så här:

1. Dela fisken i bitar. Saltas, peppra och vänd bitarna i mjöl, och stek dem en halvminut i smör och rapsolja.

2. Fräs smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med vatten och grädde till en sås. Tillsätt buljongpulver, buljongtärning och sjud 5 minuter. Smaka av med hackad dill, vinäger, salt och peppar. Ta kastrullen från värmen och vänd ned räkorna.

3. Fräs smör och vetemjöl i en ny kastrull. Späd med mjölk och sjud 5 minuter. Smaka av med riven ost, peppar och salt. Smöra en ugnsfast form och grunda med ostsås följt av fisk, skaldjurssås och en lasagneplatta. Lägg tre lager och avsluta med enbart ostsås. Grädda i 30 minuter i ugnen på 175 grader. Låt vila en stund och servera med en fräsch sallad och en citronklyfta att pressa över.

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08