Dagens rätt: Kryddiga köttbullar

Bild: TT

Köttbullar finns i alla kök även om smaken varierar. Gillar man kryddiga varianter kan de indiska vara ett smakfullt alternativ.

Lammköttbullar på indiskt vis För 4 personer, 30 minuter

600 g lammfärs

2 vitlöksklyftor

1 tsk curry

1 tsk garam masala

1/2 kruka koriander

2 ägg

salt och peppar

rapsolja

Till såsen:

2 gula lökar

1 bit purjolök

1 vitlöksklyfta

1 röd paprika

1 tsk curry

1/2 kruka koriander

100 g rostade cashewnötter

2 dl kokbar yoghurt

Att äta till:

ris

papadums (finns att köpa färdiga)

blandad sallad

Gör så här:

1. Blanda lammfärs med riven vitlök, curry, hackad koriander, garam masala, ägg, salt och peppar. Forma ganska stora köttbullar. Stek i olja några minuter och efterstek dem i ugnen 8–10 minuter på 175 grader.

2. Skär den gula löken i klyftor, purjolöken i strimlor och paprikan i bitar. Hacka vitlök och koriander. Lägg allt i stekpannan, gärna i samma fett som köttbullarna har stekts i, och rör runt. Lägg i cashewnötter, krydda med curry och blanda i yoghurt. Låt koka samman.

3. Blanda samman köttbullar och sås. Servera med ris, sallad och papadums.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03