Dagens rätt: Kryddiga köttbullar

Bild: TT

Köttbullar finns i alla kök även om smaken varierar. Gillar man kryddiga varianter kan de indiska vara ett smakfullt alternativ.

Lammköttbullar på indiskt vis För 4 personer, 30 minuter

600 g lammfärs

2 vitlöksklyftor

1 tsk curry

1 tsk garam masala

1/2 kruka koriander

2 ägg

salt och peppar

rapsolja

Till såsen:

2 gula lökar

1 bit purjolök

1 vitlöksklyfta

1 röd paprika

1 tsk curry

1/2 kruka koriander

100 g rostade cashewnötter

2 dl kokbar yoghurt

Att äta till:

ris

papadums (finns att köpa färdiga)

blandad sallad

Gör så här:

1. Blanda lammfärs med riven vitlök, curry, hackad koriander, garam masala, ägg, salt och peppar. Forma ganska stora köttbullar. Stek i olja några minuter och efterstek dem i ugnen 8–10 minuter på 175 grader.

2. Skär den gula löken i klyftor, purjolöken i strimlor och paprikan i bitar. Hacka vitlök och koriander. Lägg allt i stekpannan, gärna i samma fett som köttbullarna har stekts i, och rör runt. Lägg i cashewnötter, krydda med curry och blanda i yoghurt. Låt koka samman.

3. Blanda samman köttbullar och sås. Servera med ris, sallad och papadums.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00