Dagens rätt: Kryddig thaigryta

Thaimaten har många vänner i Sverige. Kryddigt, spännande och underbart gott. Bild: TT

Grön currypasta finns i de flesta välsorterade mataffärer. Den gör verkligen skillnad när du lagar thaimat, passar till det mesta men kyckling är kanske det bästa valet.

Thailändsk kycklinggryta För 4 personer, 25 minuter

600 g benfritt kycklingkött

1–2 msk grön currypasta

1 tärning hönsbuljong

1 gul lök

1 bit purjolök

1 inte alltför het chili

1 msk rapsolja

1 burk kokosmjölk, 400 ml

1 msk fisksås

1/3 gurka

12 körsbärstomater

4–8 kvistar färsk koriander

Att äta till:

ris

rödbetsskott

Gör så här:

1. Koka kycklingköttet 10 minuter i vatten smaksatt med 1–2 matskedar grön currypasta och en hönsbuljongtärning. Ta upp och bryt det i bitar. Spara spadet.

2. Skala och strimla gul lök, strimla purjolöken och chilin extra fint. Fräs lök och chili med en matsked rapsolja i vid kastrull. Slå på en burk kokosmjölk, salta med fisksås och sila i en deciliter vätska från kycklingkoket.

3. Skär gurkan i bitar och körsbärstomaterna i halvor. Vänd ned dem och smaka av med färsk koriander. Servera med ris och garnera med koriander och dekorativa rödbetsskott.