Dagens rätt: Kryddig thaigryta

Thaimaten har många vänner i Sverige. Kryddigt, spännande och underbart gott.Bild: TT

Grön currypasta finns i de flesta välsorterade mataffärer. Den gör verkligen skillnad när du lagar thaimat, passar till det mesta men kyckling är kanske det bästa valet.

Thailändsk kycklinggryta För 4 personer, 25 minuter

600 g benfritt kycklingkött

1–2 msk grön currypasta

1 tärning hönsbuljong

1 gul lök

1 bit purjolök

1 inte alltför het chili

1 msk rapsolja

1 burk kokosmjölk, 400 ml

1 msk fisksås

1/3 gurka

12 körsbärstomater

4–8 kvistar färsk koriander

Att äta till:

ris

rödbetsskott

Gör så här:

1. Koka kycklingköttet 10 minuter i vatten smaksatt med 1–2 matskedar grön currypasta och en hönsbuljongtärning. Ta upp och bryt det i bitar. Spara spadet.

2. Skala och strimla gul lök, strimla purjolöken och chilin extra fint. Fräs lök och chili med en matsked rapsolja i vid kastrull. Slå på en burk kokosmjölk, salta med fisksås och sila i en deciliter vätska från kycklingkoket.

3. Skär gurkan i bitar och körsbärstomaterna i halvor. Vänd ned dem och smaka av med färsk koriander. Servera med ris och garnera med koriander och dekorativa rödbetsskott.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33