Dagens rätt: Fläskkotletter med höstsvamp

Grytstekta fläskkotletter med trattkantarellsås och rostad potatis är höstmat att njuta just nu.Bild: TT

Än kan man hitta svampar i skogen, i alla fall i butiken. Ta sikte på trattkantareller som får bli en ingrediens till den grytstekta kotletten.

Grytstekta kotletter med trattkantarellsås För 4 personer, 40 minuter

4 rejäla fläskkotletter

2 msk vetemjöl

salt och peppar

smör och rapsolja

Till såsen:

1 liter rensade trattkantareller

1 liten gul lök

3 dl grädde

2 dl vatten

1 msk veg. buljongpulver

1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten

Att äta till:

ugnsstekta potatisklyftor

broccoli

Gör så här:

1. Hacka svampen grovt och den gula löken fint. Låt dem ånga ur med en liten smörklick i inte alltför varm stekpanna.

2. Tippa över i en kastrull. Slå på grädde, vatten och buljongpulver. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

3. Krydda kotletterna med salt och peppar. Vänd dem i vetemjöl och stek dem i lika delar smör och rapsolja. Först 2 minuter per sida så de får färg, sänk värmen och efterstek under lock ytterligare 15–20 minuter. Vänd och skya kotletterna flera gånger under efterstekningen. Servera med ugnstekta potatisklyftor och lättkokt broccoli.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00