Dagens rätt: Festlig tisdag

Bild: TT/Dan Strandqvist

Med mynta, vitlök och lime i matkassen kan det bara bli gott. En klassisk libanesisk tabbouleh med vitlöksräkor gör tisdagen lite festligare och lättare.

Tabbouleh med vitlökstekta räkor

För 4 personer, 30 minuter

2 dl bulgur

4 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1 limefrukt

1 grön paprika

1 gul paprika

1 msk hackad färsk mynta

1 msk olivolja

Att äta till

300 g stora skalade räkor

2 vitlöksklyftor

2 msk rapsolja

flingsalt

mer limefrukt och mynta

Gör så här:

1. Koka upp vatten smaksatt med en grönsaksbuljongtärning. Lägg i bulgur och på med lock. Sänk värmen så att det sjuder sakta. Tillsätt olivolja, riven eller pressad vitlök, rivet skal från en limefrukt samt saften från samma frukt efter 10 minuter. Rör om och låt dra ytterligare 10 minuter.

2. Skär grön och gul paprika i små tärningar. Hacka myntan fint. Blanda ned hacket med ytterligare en matsked olivolja.

3. Stek skalade räkor mycket hastigt i het panna med rapsolja och riven eller pressad vitlök.

4. Lägg upp tabbouleh och toppa med vitlöksstekta räkor. Garnera med klyftor av limefrukt, färsk mynta och flingsalt.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33