Dagens rätt: Extra god champinjonsoppa

Bild: TT

Prova att göra champinjonsoppa från grunden och det blir inget annat än hemgjord fortsättningen. Vitlök och persilja ger soppan extra fin smak.

Kryddig champinjonsoppa För 4 personer, 25 minuter

400 g färska champinjoner

1/2 dl finhackad gul lök

1 msk smör

1 msk rapsolja

3 dl mager matlagningsgrädde

7 dl vatten

2 tärningar grönsaksbuljong

1-2 vitlöksklyftor

1 dl finhackad bladpersilja

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

salt och vitpeppar

Gör så här:

1. Skölj svampen hastigt och ruska av den i durkslag. Skiva den ganska grovt. Finhacka den gula löken. Fräs svamp och lök med smör och rapsolja i vid panna eller kastrull på medelvärme med flera vändningar. Låt efterdra på avstängd platta några minuter.

2. Koka upp grädde och vatten smaksatt med grönsaksbuljong, pressad eller riven vitlök och hackad bladpersilja. Vänd ned svampen och sänk värmen. Låt sjuda 5 minuter.

3. Red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud ytterligare 5 minuter. Smaka till sist av med salt och vitpeppar.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00