Dagens rätt: Biff med rostade tillbehör

Far brukar bli på gott humör om han får en köttbit med ugnsrostade tillbehör. Bild: TT

En biff kan få starta helgen. Med rostade rot- och grönsaker med ett kryddigt smör kan man lätt sjunka ned i tv-soffan därefter, både mätt och belåten.

Biff med rostade tillbehör För 4 personer, 35 minuter

600 g utskuren biff

smör och rapsolja

Till kryddsmöret:

50 g smör

1/2 tsk curry

1/2 tsk paprikapulver

salt och peppar

Att äta till:

10–12 potatisar av fast sort

1 aubergin

1 rödlök

2 msk hackad, färsk timjan

1 vitlöksklyfta

1 tsk paprikapulver

1 tsk flingsalt

1 krm svartpeppar

2 msk olivolja

blandade blad

Gör så här:

1. Börja med kryddsmöret. Blanda smör med curry, paprikapulver samt lite salt och peppar.

2. Skär auberginerna i bitar med 3 centimeters sida. Skala och skär rödlöken i klyftor. Tvätta potatisarna noga och skär dem i större klyftor. Sprid ut i en långpanna. Krydda med hackad timjan, riven vitlök, paprikapulver, flingsalt och svartpeppar. Ringla till sist över olivoljan. Grilla i 20 minuter i ugnen på 200 grader. Vänd några gånger under tillagningen.

3. Banka ut och stek biffarna i lika delar smör och rapsolja. Krydda med salt och peppar efter vändning. Servera med grillade grönsaker, kryddsmör och blandade blad.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03