Susanna Landor slutar som chefredaktör på HBL

Susanna Landor lämnar posten som chefredaktör och ansvarig utgivare för Hufvudstadsbladet och KSF Media vid årsskiftet. Processen för att hitta en efterträdare inleds inom kort.

Susanna Landor.
17.11.2020 15:35 UPPDATERAD 17.11.2020 18:35
Tillsättandet av en ny chefredaktör för Hufvudstadsbladet är en extremt viktig profilfråga, konstaterar vd Anna Hellerstedt.
– Alla våra varumärkens relevans och därmed hela KSF Medias framtid hänger på att vi lyckas vara en del av befintliga, men också av nya målgruppers vardag på ett sätt som de är villiga att betala för. Vi behöver få in mer innovation och mod att testa nytt i hela bolaget och vi måste säkerställa att vi är lyhörda och hela tiden utvecklar erbjudandet till kunderna, i snabb takt, säger Hellerstedt.
Biträdande chefredaktör Lena Skogberg kommer att fungera som chefredaktör och ansvarig utgivare på HBL och KSF Media fram till dess att en ny chefredaktör finns på plats.
Susanna Landor har jobbat för KSF Media i 14 år. Hon var med om att starta magasinet Volt och har även jobbat som både nyhetschef, featurechef och innehållsdirektör. Landor är också en av initiativtagarna till nysatsningen HBL Junior.
De senaste fyra åren har Susanna Landor varit chefredaktör och ansvarig utgivare på KSF Media.
– Jag kommer att jobba för full maskin till den sista december och göra mitt yttersta för att säkerställa en smidig övergång, säger Landor.
– Det finns ett stort engagemang för att nu hitta rätt person till posten som chefredaktör och ansvarig utgivare, säger Anna Hellerstedt.
Konstsamfundets vd och KSF Medias styrelseordförande Stefan Björkman är på samma linje.
– Vårt huvudfokus är att hitta en så bra person som möjligt till chefredaktörsposten, säger han.
Rekryteringsprocessen sköts av IMS Talent i Finland och av bolagets partnerbyrå i Sverige. Det blir en kombination av öppen rekrytering och headhunting, omtalar vd.

Fotnot: KSF Media ger ut titlarna Hufvudstadsbladet, Västra Nyland, Östnyland, HBL Junior och Affärsmagasinet Forum.

ANDRA LÄSER