Här är finländarna som ställer upp i sprint och skiathlon

Sprinten står på torsdagens tävlingsprogram, på fredag och lördag blir det dags för skiathlon.

Johanna Matintalo (t.h.), trea i sprint i världscupen i Beitostölen i december, tävlar också i VM-sprinten.
Tommi Willbergtommi.willberg@ksfmedia.fi
21.02.2023 14:01
Den finländska landslagsledningen har beslutat vilka längdåkare som vara först att stiga in i hetluften i VM i Planica som för längdåkningens del inleds på torsdag med sprint med klassisk stil.
Damernas kvartett består av Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä och Johanna Matintalo och herrarnas dito av Ville Ahonen, Niilo Moilanen, Joni Mäki och Lauri Vuorinen. Anmärkningsvärt är att sprintspecialisten Ristomatti Hakola, som i vinter tampats med hälsoproblem, inte finns med.
Matintalos bästa världscupplacering den här säsongen är en tredjeplats just i klassisk sprint. Joensuu kom fyra i sprinten i världscupens premiär i Ruka i november. Bland herrarna är Mäkis femteplats i Beitostölen i december den bästa noteringen.
Sprinternas tidskval kör i gång klockan 13 på torsdag.
På fredag tävlas herrarnas skiathlon (15+15 km). Finland representeras av Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Iivo Niskanen och Arsi Ruuskanen.
Damernas skiathlon (7,5+7,5 km) står på lördagens program. Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo och Krista Pärmäkoski kämpar då om framgång.
I OS i Peking i fjol vann Iivo Niskanen brons i skiathlon medan systern Kerttu kom fyra.

ANDRA LÄSER