Jonas von Wendt: Därför går Zilliacus Manchester United-dröm i kras

I en, om inte perfekt, så åtminstone bättre värld kunde kanske den finska affärsmannen Thomas Zilliacus dröm om en i hög grad supporterstyrd jätteklubb bli verklighet. Tyvärr lär drömmen om en finlandssvensk majoritetsägare i Manchester United gå i graven väldigt snart.

Efter 40 år inom den internationella affärsvärlden vet den ytterst framgångsrike och numera väldigt förmögne Thomas Zilliacus att det här med att hålla sitt ord är viktigt.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
24.03.2023 15:45
Nyheten om att Thomas Zilliacus lagt ett bud på cirka 3,5 miljarder euro på fotbollsklubben Manchester United briserade på torsdagen. 3,5 miljarder är en hiskelig summa pengar men Zilliacus meddelade per telefon att pengarna finns tillgängliga för omedelbar överföring om hans bud mot förmodan skulle gå igenom.
Det finns ingen orsak att tvivla på det. Efter 40 år inom den internationella affärsvärlden vet den ytterst framgångsrike och numera väldigt förmögne Zilliacus att det här med att hålla sitt ord är viktigt.
Zilliacus har sagt att han initialt skulle stå för notan via sitt investeringsbolag, möjligen med någon eller några externa finansiärer inblandade.

ANDRA LÄSER