Real Madrid-bossen hånar spelare i inspelningar – "Den här killen är en idiot, sjuk"

Real Madrids ordförande, Florentino Perez, har hamnat i rejält blåsväder. Det är spanska El Confidencial som publicerat inspelningar där Perez sågar ett antal Real-ikoner vid fotknölarna.

Florentino Perez är i blåsväder.
15.07.2021 12:01
I går publicerades ett klipp från 2006 där han kallar Raúl och Iker Casillas för "de största Real Madrid-bluffarna". Han kallar också Casillas för korkad.
"Casillas, stackars kille, han har inte alla hästar hemma. Och jag känner honom väldigt bra. Det märks också när han kommer bättre eller sämre överens med sin flickvän. Han är frånvarande, han är som ett litet barn, som en knähund, en marionett, en barnslig sak. Det har varit ett av våra största fiaskon, men supportrarna älskar honom. Jag förstår inte varför de försvarar honom.", hörs Perez säga i inspelningen.
Casillas var lagkapten i Real Madrid i flera år och tillbringade nästan hela sin karriär i klubben. Han spelade 725 matcher, vann La Liga fem gånger och tog tre Champions League-titlar innan han 2015 gick till Porto.
I dag följdes det upp med klipp från bland annat 2012 där Perez går hårt åt Cristiano Ronaldo, som spelade i klubben 2009-2018.
"Han är galen. Den här killen är en idiot, sjuk. Du tror att han är normal – det är han inte annars skulle han inte göra sakerna han gör."
Citaten har tidigare dykt upp i boken "Assault on Real Madrid" av journalisten Jose Antonio Abellan.
Florentino Perez hävdar att Abellan i hemlighet spelat in konversationen och försökt sälja den vidare i flera år, utan att lyckas.
"De är lösryckta meningar från samtal som är tagna ur sin kontext. Att de publiceras nu, efter så många år, är så vitt jag kan förstå på grund av mitt deltagande i främjandet av Super League" skriver Perez i ett uttalande på Real Madrids hemsida.
Perez, vars mandatperiod som ordförande går ut 2025, har nu anlitat advokater för att driva saken rättsligt.

ANDRA LÄSER