Stora skogsbränder sysselsatte Räddningsverket

En lång rad skogsbränder gisslade Finland på måndagen. Det torra vädret och de hårda vindarna visade sig vara en ödesdiger kombination.

Skogsbrand i Lovisa i slutet av maj.
04.06.2018 21:17
Enligt uppgifter från Räddningsverkets informationstjänst härjade omkring 30 skogsbränder på olika håll i Finland på måndagen. Situationen i de västra delarna av landet var sällsynt svår.
I Toholampi i mellersta Österbotten, öster om Karleby, brann omkring 9 hektar skog på måndagen. Två helikoptrar från Gränsbevakningsväsendet och åtminstone 17 enheter från Räddningsverket deltog i släckningsarbetet, som försvårades av hårda vindbyar. Enligt Räddningsverket beräknas släckningen av branden fortsätta hela natten.
I Somero i Egentliga Finland föll ett träd på en transmissionslinje som förorsakade en skogsbrand där åtminstone 3 hektar skog brann ned. Omkring 50 brandmän deltog i släckningsarbetet, som fortsatte på måndagskvällen. I Virmo i sydvästra Finland härjade en skogsbrand som mobiliserade 9 enheter från Räddningsverket.
I Siikainen öster om Sastmola, i Alavus i närheten av Seinäjoki och i Haapajärvi i närheten av Uleåborg rapporterades mindre skogsbränder på måndagskvällen.

ANDRA LÄSER