Saara Aaltos Monsters får draghjälp av monstren i Lordi - 2 000 journalister fick inbjudan att fotografera mötet

När konkurrensen hårdnar tar den finska delegationen till ett extra knep för att samla uppmärksamhet kring Saara Aalto.

11.05.2018 16:22 UPPDATERAD 11.05.2018 22:59
Vid 14-tiden gick det ut ett meddelande som nådde samtliga journalister som är ackrediterade i Lissabon att vi var välkomna att fotografera Lordi tillsammans med Saara Aalto framför den officiella fotoväggen med Eurovisions sponsorer.
Enligt den engelska tidningen Metro rör det sig om över 2 000 journalister och bloggare som är ackrediterade och som fått pushmeddelandet om Aaltos och Lordis möte i pressapplikationen Tolana.
Vi får ännu inte veta varför Lordi är i Lissabon. Presschef Heli Vartiainen säger att hon inte har den informationen.
– Nej jag vet inte det, men vi hoppas givetvis att det kommer många journalister för att ta bilder på Lordi och Saara Aalto.
Uppmärksamheten med våra vinnarmonster kan ge en rejäl skjuts åt Saara Aaltos Monster-bidrag.
– Ja det är ju det vi strävar efter, säger Vartiainen.
Saara Aaltos promotionbolag, Liekki Promotion har Noora Norrlin på plats i Lissabon. Hon uppger att hon inte heller vet något om Lordi annat än att sångaren har en soloskiva på gång och kanske vill göra reklam för den.
– Då vi hörde att Lordi skulle komma till Lissabon ville vi givetvis ordna ett möte mellan dem. Vi hoppas att det kommer att väcka stor uppmärksamhet, säger Norrlin.
Då Lordi höll presstillfällen i Aten 2005, innan segern var klar, var uppståndelsen kring Lordi enorm.
Norrlin hoppas att det skall vara lika attraktivt att få foton på monsterlegenderna i dag som det var för tretton år sedan i Athen.
På fredagen är det annars endast repetitioner av finalen som gäller. Där går Saara Aalto ut som nummer 17 i startfältet, samma nummer som monstren i Lordi gjorde 2006 i finalen i Aten.

ANDRA LÄSER