Vuxen örfilade junior på IFK Mariehamns match

HIFK besegrade IFK Mariehamn i finska cupen förra veckan i finska cupen och avancerade till kvartsfinal. Under matchen inträffade något som enligt IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson aldrig inträffat tidigare. Det är Nya Åland som rapporterar om incidenten.

Örfilsincidenten ägde rum på läktaren under matchen.
En äldre man från Åland örfilade en junior från ett lag från fastlandet under matchen. Spelaren i fråga deltog i Alandia Cup och alla deltagare fick fritt inträde till cupmatchen på Wiklöf Holding Arena.
– Vi har fått information om att en äldre man som var på matchen gett en pojke från fastlandet som deltog i Alandia cup en örfil. Incidenten hände på läktaren under matchen, säger klubbdirektör Peter Mattsson till Nya Åland.
Mattsson säger att klubben utreder incidenten så grundligt det bara är möjligt innan man ytterligare kommenterar händelsen.
— Det är hur som helst totalt förkastligt att bete sig på det här sättet och klubben tar starkt avstånd från detta. Vi har aldrig varit med om något liknande.
IFK Mariehamns styrelseordförande Dan Mikkola skriver på klubbens hemsida att en incident mellan en vuxen IFK Mariehamn-supporter och en 11-årig pojke som deltog i Alandia Cup inträffade under matchen. En polisanmälan har gjorts i ärendet.
Supportern är portad till resten av IFK Mariehamns hemmatcher under resten av säsongen.
ANDRA LÄSER