Micke Björklund lämnar Golfrestaurangen i Kastelholm på Åland

Kändiskocken och krögaren Michael Björklund måste prioritera och fokusera på de nya projekt som han startat i år, bland annat restaurangen på Svenska Teatern och kockutbildningen i Karis. Därför har han sagt upp sitt hyreskontrakt vid Golfrestaurangen på Åland.

Michael Björklund har väldigt många järn i elden just nu. Han väljer att hoppa av från Golfrestaurangen vid Kastelholm på Åland för att satsa på kärnverksamheten.
Petra Miettinenpetra.miettinen@hbl.fi
21.09.2022 13:24 UPPDATERAD 21.09.2022 14:19
– Vi har expanderat stort den senaste tiden, med flera nya restauranger i Finland. Vanligtvis bollar jag med trettio olika idéer och några av dem förverkligas, men just nu verkar allt nytt bli av, säger Micke Björklund.
HBL får tag på honom i Karis, där han leder en utbildning för framtida kockar på Axxell. Det är ett hjärteprojekt för honom, eftersom bristen på restaurangpersonal är akut i Finland.
– Vi har enorma problem med att hitta personal till våra restauranger, en stor del av arbetstiden går åt till att rekrytera folk. Jag känner att jag inte räcker till överallt och därför har vi nu sagt upp hyreskontraktet vid Golfrestaurangen, så att golfklubben kan inleda sökandet efter en ny krögare, säger Micke Björklund.
Han och hustrun Jenny Björklund tog över ansvaret för Golfrestaurangen 2019 då den saknade krögare ännu ett par veckor före säsongstarten på våren. De hoppas att Ålands Golfklubb hittar en engagerad krögare som vill ta över restaurangen, som finns i Kastelholm.

ANDRA LÄSER