Över 140 befaras döda i jordskred i Kina – spädbarn räddat ur massorna

Kinesiska räddningsarbetare grävde under lördagen efter offer som begravts i jordskredet i Sichuanprovinsen i sydvästra Kina. Mer regn väntas.

Räddningsarbete efter skredet i byn Xinmo i Sichuanprovinsen.
TT-AFP
24.06.2017 09:57 UPPDATERAD 24.06.2017 12:40
Ett par med ett litet spädbarn har räddats och förts till sjukhus, enligt lokala myndigheter. Ytterligare en överlevande har lokaliserats men inte kunnat tas loss. Över 140 personer befaras vara begravda i rasmassorna, enligt statliga medier.
Minst 46 hus uppges ha förstörts i jordskredet som inträffade vid sextiden på morgonen, lokal tid, enligt nyhetsbyrån Nya Kina. Massorna har också täppt till en två kilometer lång bit av en flod och begravt 1,6 kilometer av en väg, säger en talesperson för de lokala myndigheterna.
En stor räddningsinsats pågår i området.
På en bild som lagts upp på nyhetsbyråns sajt syns hur stora grå klippblock ligger i en dalgång. Räddningspersonal med flera grävmaskiner är på plats för att försöka hitta och gräva fram människor. Räddningsarbetare rapporteras också ha använt rep för att flytta de stora stenarna.
– Det är flera ton sten, säger en lokal polisman till den statliga tv-kanalen CCTV.
Enligt CCTV deltar 500 personer i insatsen.
Jordskredet ska ha dragit rakt igenom byn Xinmo i Maoxian i Sichuanprovinsen. Det utlöstes när en bergvägg gav vika. Enligt den lokala väderlekstjänsten har 2008 års jordbävning försvagat berget, och "ett milt regn kan provocera fram en geologisk katastrof", uppger dess chef Tao Jian för CCTV.
Mer regn väntas i området.

ANDRA LÄSER