Lax, ris och grönsakspytt
För 4 personer, 15–25 minuter
5 dl kokt, kallt ris (eller 3 dl om du kokar nytt)
500 g lax
1 påse frysta wokgrönsaker, ca 550 g
1 stor rödlök
3 msk rapsolja
1 tsk vegetariskt buljongpulver
1/2 - 1 msk sambal oelek
salt
Att äta till:
riven isbergssallad
Gör så här:
1. Fluffa upp det kalla riset så det blir klumpfritt alternativt koka nytt ris på vanligt vis. Se till att laxen är skinn- och benfri och skär i mindre bitar. Skär rödlöken i tunna klyftor.
2. Lägg wokgrönsakerna i ett durkslag och spola dem med varmt vatten så att de tinar.
3. Hetta upp en stor stekpanna, gärna med lite högre kanter, alternativt en stekgryta. Slå i olja och sedan ris. Stek riset under omrörning någon minut innan lök, wokgrönsaker och laxbitar vänds ned. Krydda med vegetariskt buljongpulver och sambal oelek. Avsluta med salt. Servera gärna rätten i djupa tallrikar eller portionsskålar med riven isbergsallad.
ANDRA LÄSER
Ekonomi och näringsliv
Platt fall för finlandssvenskarna som tog sitt it-bolag till New York-börsen – ”Det är vad det är”
04.02.2023 05:02

Brott
Drumsö och Tölö sticker ut i dyster stöldstatistik – så här skyddar du bilens dyrbaraste del
04.02.2023 05:02

Mat och dryck
Som ung dolde Anders Wikström sin passion: ”Det ansågs inte manligt utan något som mammor sysslade med”
04.02.2023 05:02

Ukraina
Sårade lämnas kvar på slagfältet när Wagnergruppen strider – ”De är som zombier”
03.02.2023 18:38

Nato
Senator till HBL: USA bör överväga ekonomiska sanktioner mot Turkiet – ”varit en svekfull bundsförvant”
04.02.2023 09:00
