Uppgifter: Ek lägger bud på Arsenal inom kort

Ryktena om Spotify-miljardären Daniel Eks intresse för Arsenal intensifieras.Inom tio dagar kommer svensken lägga ett konkret bud på den engelska fotbollsklubben, uppger The Telegraph.

David Luiz kan snart få en ny boss i Arsenal.
Med stöd från klubbikonerna Thierry Henry, Dennis Bergkamp och Patrick Vieira verkar Daniel Ek vara beredd att göra allvar av sina intentioner att köpa Arsenal.
Engelska The Telegraph, som under måndagen kom med uppgifterna om Eks samarbete med de tre före detta spelarna, skriver att Spotify-ägaren har för avsikt att lägga ett konkret bud på cirka två miljarder euro inom de närmaste tio dagarna. Enligt Forbes är Ek god för knappt fyra miljarder euro.
Amerikanen Stan Kroenke äger i dag samtliga aktier i klubben och hans son Josh, som är styrelseledamot i Arsenal, har tidigare sagt att klubben inte är till salu.

Tusentals samlades

Ett bud som det Ek uppges planera skulle dock vara en bra bit över vad klubben anses vara värd, vilket möjligen kan få företaget Kroenke Sports & Entertainment (KSE) att överväga en affär.
Arsenals fans har kritiserat Kroenke i åratal, och missnöjet blev inte mindre av förra veckans haveri med den tänkta utbrytarligan Super League, där Arsenal var en av tolv inblandade toppklubbar.
Efter väldiga protester, inte minst från supporterled, drog sig Londonklubben ur projektet och bad om ursäkt. Men tusentals Arsenalfans samlades ändå utanför hemmaarenan Emirates Stadium i fredags för att lufta sitt missnöje mot klubbens ägare.

Får stöd från fans

Det var i den vevan som Daniel Ek passade på att publicera en vältajmad tweet för att offentliggöra sina planer:
"När jag var ett barn och så länge som jag kan minnas, har jag hejat på Arsenal. Om KSE är villiga att sälja, skulle jag gärna ge mig in i leken", skrev Ek.
Supporterorganisationen Arsenal Supporters' Trust (AST) välkomnar Eks planer, inte minst ryktena om att svensken är öppen för att öka fansens inflytande i styrelsen.
"Vi välkomnar intresset från Daniel Ek och vi kommer att ställa oss bakom alla potentiella köpare som möjliggör för fans att äga aktieandelar så att vi får vara delaktiga i hur vår klubb styrs", säger AST:s talesperson Tim Payton till The Telegraph.
ANDRA LÄSER