Porgå lever vidare – Björn hoppas att det blir startskottet för hans färska nätbutik

Den felstavade och mycket omtalade Porgå-skylten i Sibbo har nu blivit en affärsmöjlighet. En alldeles färsk nätbutik passade på att skapa t-tröjor med texten Porgå.

Björn Lindholm hoppas att t-tröjan ska bli ett bra startskott för nätbutiken.
Max Nybergmax.nyberg@ostnyland.fi
09.11.2022 18:53 UPPDATERAD 10.11.2022 09:46
Björn Lindholm är hoppfull. För en vecka sedan startade han en ny nätbutik för olika Sibborelaterade prylar och kläder, som sparkdräkter med texten ”Sibbobisi” och t-tröjor med texten ”Finlandssvensk”.
Så, alldeles lämpligt, dök vägskylten med texten ”Porvoo Porgå” upp, och blev i ett kast något av en kändisskylt, om nu skyltar kan vara kändisar. Oavsett kanske den  olyckligt felstavade skylten i Sibbo snarare blev ökänd.
Här, insåg Lindholm, finns en affärsmöjlighet. Sagt och gjort, nu säljer butiken t-tröjor med texten ”Porgå”. Idén har väckt en hel del munterhet på sociala medier, med hundratals likes och smileys och kommentarer. Däremot har köparna ännu inte riktigt hittat vare sig butiken eller t-tröjan.
– Jag tyckte att det var en kul grej, och gjorde ett provtryck som mina kompisar fick ha åsikter om. Responsen var bra, så satte dem till försäljning. Jag har sålt en handfull av dem, säger Lindholm över telefonen medan han klickar på något på datorn i bakgrunden.
Så ropar han till.
– Nej men vänta nu! Nu såldes en till. Till Lempäälä! Tydligen har de hört om Porgå där också.
Efter Porgå-t-tröjan har också ”Sipåå” kommit med i sortimentet, bara några timmar innan ÖN ringer upp. Och sakteligen ska andra felstavade vägskyltar dyka upp som t-tröjor.
– Jag funderar på Porgnäs, som ju funnits vid vägen en tid. Här finns ju en hel del möjligheter.
Butiken, som finns som näthandel under namnet Sibbobutik, är i nuläget aningen svår att hitta på grund av ett lite obskyrt domännamn. Men det ska åtgärdas snarast.
– Vi byter adress riktigt snart. Jag kan inte säga exakt när, men det är på gång.

ANDRA LÄSER