Snön vräker ner över Nyland – uppemot 15 centimeter på ett dygn

Snökaos? Inte ännu, säger meteorologen Jouko Korhonen. Men räkna med mycket snö det närmaste dygnet, uppemot 15 centimeter.

Det kommer snöa oavbrutet i flera timmar på en del håll i Nyland det närmaste dygnet.
Jonatan Sparvjonatan.sparv@hbl.fi
07.12.2022 14:45
Rikligt med snö är att vänta i huvudstadsregionen och i övriga Nyland det närmaste dygnet och på torsdag kväll kan vi ha full vinter, eftersom det ser ut att bli kallare.
Jouko Korhonen, jourhavande meteorolog vid Meteorologiska institutet, säger att det blir oavbrutet snöfall i flera timmar under onsdagskvällen.
– På en del håll kan snöfallet hålla i sig i ett helt dygn. Vi pratar om uppemot 10–15 centimeter snö under ett dygn. Länger österut – i Borgåtraktken – ser det ut att komma mest, säger Korhonen.
Trafiken kan komma att påverkas av det rikliga snöfallet, men Korhonens bedömning är ändå att huvudvägarna borde kunna hållas i någorlunda bra skick det kommande dygnet.
– Jag skulle inte beskriva det här som ett kommande snökaos. Vi hade ett par snökaos förra vintern men nu blir det nog inte kaos på den nivån. Men det kan såklart påverka vägarnas skick på mindre orter där det inte plogas lika flitigt.
Helsingforsborna kan vänta sig över 10 centimeter snö under ett dygn, alltså fram till torsdagskvällen.

ANDRA LÄSER