Befarad korsbandsskada på Niklas Moisander: Tragiskt

I somras kom han tillbaka efter en knäskada. Nu befaras den 36-årige Malmö FF-försvararen Niklas Moisander, mångårig finsk landslagskapten, ha slitit av sitt främre korsband i högerknäet. – Tragiskt, säger lagläkaren Pär Herbertsson.

Malmö FF-försvararen Niklas Moisander, 36, skadade sig illa mot Norrköping. En första undersökning tyder på att det främre korsbandet i högerknäet har gått av.
TT
12.09.2022 08:00
Det var strax före paus som MFF-försvararen Niklas Moisander, 36, skadade sitt högerknä illa när han gick upp i en duell med IFK Norrköpings Christoffer Nyman.
En första undersökning säger att det främre korsbandet är avslitet i höger knä, uppger MFF:s lagläkare Pär Herbertsson efter MFF:s 2–1-seger.
– Detta är så tragiskt, man är så ledsen, säger Herbertsson.
En magnetkameraundersökning ska genomföras på måndagen och om det rör sig om ett avslitet korsband räknas den 36-årige finländaren vara bort i minst nio månader. Försvararen var borta under stora delar av vårsäsongen också. Då handlade det om en skada i vänsterknäet, som han tidigare haft liknande skador i.
Förutom Moisander tvingades även lagkaptenen Anders Christiansen bryta matchen mot Norrköping. Redan efter 25 minuter fick dansken kliva av.
– Lite känningar i framsida låren, säger Herbertsson.
MFF-läkaren tror inte att Christiansen är aktuell för spel borta mot belgiska Union Saint-Gilloise i Europa League på torsdag. Det är Malmös andra match i gruppspelet och i den första i torsdags hemma mot Braga skadade mittfältaren Erdal Rakip ljumsken.
Sedan tidigare har Malmö exempelvis Adi Nalic och Mahamé Siby långtidsskadade.

ANDRA LÄSER