Bli stark utan hantlar – fantasin skapar nya redskap

I takt med att många ställde om och började träna hemma i stället för att gå på gym så har utrustning för hemmaträning blivit hårdvaluta och det är inte lätt att få tag på vettig utrustning till bra priser. Hur ska man då göra om man vill träna hemifrån och inte har lyckats få tag på några vikter, är det bara kroppsviktsövningar som gäller eller kan man lösa det på annat sätt?

Man behöver inte ha hantlar och kettlebells, det finns många andra bra redskap för hemmaträning. Gummiband, boll och behållare med vatten ger en allsidig träning som passar de flesta.
27.03.2021 08:00
Man kommer långt med att bara träna med sin egen kroppsvikt – eller med hjälp av någon ur samma hushåll – men man behöver överbelasta musklerna för att bli starkare. Det är också roligare om man varierar sin träning och det gör man enkelt med hjälp av lite redskap. Här kommer mina favoritredskap, flera har du nog redan hemma och de andra finns ännu att köpa online eller i sportaffärer. Det finns många tips på övningar online och här finns länkar till Coachens färdiga filmer!
Plastflaskor i olika storlekar kan fyllas med sand eller vätska. Här har du snabbt och lätt vikter för lättare övningar och man utmanar även greppet när man måste hålla om flaskan.
Här finns inspelade pass med stenar, men det går lika bra med flaskor: https://www.hbl.fi/artikel/stenigt-varre/

ANDRA LÄSER