I dag firas det goda kaffets dag – Paulig presenterar ny kaffeambassadör

Kaffeflickan Paula är historia. Kafferosteriet Paulig representeras numera av en kaffeambassadör som ska lotsa in vänner av kaffe mot nya smakupplevelser.

HBL
06.06.2019 09:34 UPPDATERAD 06.06.2019 09:39
Iinaroosa Kanth har valts till Pauligs tjugonde kaffeambassadör, även om de nitton tidigare gick under titeln kaffeflicka.
– Tiderna förändras och vi ville välja en kaffeambassadör som lever i nuet, en ambassadör begränsas inte av könsroller eller ålder, säger varumärkesdirektör Tomi Wirtanen vid Paulig.
Iinaroosa Kanth tillträder jobbet som kaffeambassadör i dag, den 6 juni, som är det goda kaffets dag. I arbetet använder hon kläder sydda av Sääksmäki-tyget som är samma tyg som i tidigare kaffeflickan Paulas kjol.
Iinaroosa Kanth är nyutexaminerad magister inom livsmedelsvetenskaper och sitt eget kaffe dricker hon helst ur termosflaska under en vandring i naturen. I det nya jobbet ska hon föra fram nya aspekter av kaffekulturen.
Ett nytt sätt att använda kaffe är att kallbrygga det och använda drycken som bas i olika drinkar, det fungerar i både cocktails som i mocktails, det senare betyder alkoholfria drinkar.
Medan Kanths nitton föregångare var klädda i en traditionell finländsk folkdräkt kommer den nya kaffeambassadören att representera i en byxdress eller t-tröja och omlottskjol, alla sydda för henne av det röd-blåa Sääksmäki-tyget med samma mönster som fanns i folkdräktens kjol.
– Ursprunget och de egna rötterna är framtida trender inom kläddesign och Pauligs historia framgår nu tydligt i kaffeambassadörens dräkter, säger chefsdesigner Hanna Virkamäki vid designföretaget Uhana som har skapat kollektionen.

ANDRA LÄSER