HBL:s julkalender lucka 14: Den här platsen doftar jul!

Det här reportaget är kryddat av jul. HBL:s Petra Miettinen ryckte ut till fabriken där en förödande vindsbrand höll på att sätta stopp för hela verksamheten.

Johanna Häggblomjohanna.haggblom@hbl.fi
14.12.2022 05:01
– Vi träffade en trevlig anställd som lyft så mycket saltsäckar att han knappast behöver besöka gymmet efter arbetsdagen, minns Petra Miettinen när hon tänker tillbaka på reportaget som publicerades i början av året.
Hon och fotografen Cata Portin besökte fabriken några månader efter branden, då fabriken fått i gång en del av verksamheten och börjat syssla med något som doftar gott – och juligt.
Hufvudstadsbladet lottar ut en digital HBL-gåvoprenumeration (HBL 365) bland dem som vet var bilden är tagen. Skicka in ditt svar före midnatt! Vinnaren lottas ut 15.12 och vi kontaktar vinnarna så fort som möjligt per telefon eller e-post. Mer information om gåvan fås senare per e-post.
Prenumerationen gäller i tre månader från och med årsskiftet (1.1–31.3.2023).
Kontaktuppgifterna används endast för utlottningen.
Svar på lucka 13: Vi befinner oss på Amos Rex tak i Helsingfors, där den japanska konstnären Tadashi Kawamatas installation Boet visades upp under våren och sommaren.
Läs hela artikeln här: Tadashi Kawamata byggde bo på Amos Rex tak

ANDRA LÄSER