Colorado klättrar medan Columbus säsong blir pannkaka

Två matcher. Två utsålda matcher. Två segrar för Colorado mot Columbus i Tammerfors. 6–3 på fredagen, 5–1 på lördagen. Mästarna Colorado har inlett säsongen lite svajigt men klättringen uppåt i tabellen har sannolikt inletts på allvar. Columbus spelar inte slutspel heller i år.

Colorado besegrade Columbus för andra gången på två dagar.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
06.11.2022 10:11 UPPDATERAD 06.11.2022 18:58
Colorados superstjärnor var på spelhumör i Nokia Areena. Nathan McKinnon stod för hyfsade 0+7 på två matcher, Mikko Rantanen noterades för 3+2 och Cale Makar gjorde ungefär vad han vill i rinken mot ett väldigt svagt Columbus.
Blue Jackets var ett stort frågetecken inför säsongen och det finns ingenting som tyder på att laget skulle spela slutspelshockey denna säsong.  Lagets finska GM, Jarmo Kekäläinen, måste snart reagera och kanske byta ut tränaren Brad Larsen.
Johnny Gaudreau var lysande i Calgary förra säsongen och gjorde långt över 100 poäng för Flames. I Columbus har han inte gjort någon glad så här långt. Patrik Laine har lidit av skador och kan inte bedömas ännu. Laine gjorde ett mål i Tammerfors men var i ärlighetens namn inte särskilt bra. 
Colorados spets är den bästa i NHL men bredden är sämre än i fjol då Kadri och Burakovsky lämnade laget i somras då Avs fick problem med lönetaket. Kaptenen Gabriel Landeskog är borta länge med ett nyopererat knä och i Tammerfors saknades också viktiga Valerij Nitkusjin.
Colorado är aningen mer sårbart för skador i år jämfört med i fjol och då superstjärnorna spelar väldigt mycket ökar risken för just skador.
Utropstecken i NHL så här långt är Vegas, Buffalo, Boston, New Jersey, Dallas, Seattle och Philadelphia.
Att Carolina skulle vara bra stod givet på förhand och att Boston är bra är inte heller någon sensation. Ett ungdomligt New Jersey har imponerat och Devils har på sikt ett lag som känns väldigt intressant.
Finsklaget Dallas har gått bra där också den ifrågasatte kaptenen Jamie Benn vaknat till liv efter en längre tid i dvala. Roope Hintz och Miro Heiskanen hör till lagets absoluta nyckelspelare.
Tampa Bay har, i vanlig ordning, inlett lite halvlojt men Floridalaget blir alldeles säkert att räkna med på våren.
Florida Panthers rumsterade i laget i somras då man bland annat gjorde sig av med viktiga backen MacKenzie Weegar och poängmaskinen Jonathan Huberdeau i utbyte för Matthew Tkackuk. Hittills har Florida inte imponerat och inte heller Alexander Barkov var varit så briljant som vanligt.
En stor besvikelse är S:t Louis som ligger sist i den västra konferensen.

ANDRA LÄSER