Klar Kyif-seger i årets sista match – "Hoppas vi kan vara tillbaka så snart som möjligt"

KyIF körde över Atlas i vad som var den sista seriematchen som spelades i Kyrkslätthallen på en tid. När handbollen är tillbaka vet ingen men landslagsspelaren Ingrid Degerth hoppas det är snart.

Ingrid Degerth var nöjd med lagets insats då KyIF krossade Atlas i hemmahallen.
Filip Saxén
28.11.2020 16:50
Matc hen mellan KyIF och Atlas var över innan den ens på allvar kommit i gång. Hemmalaget var bättre på alla delområden och visade stundtals upp bländande spel då gästerna från Vanda spelades ut enligt konstens alla regler.
– Det här var en bra match av oss och vi var med direkt från början. Det var tempo, kontringar, inspel till linjen och starkt försvar. Det var kul att spela, säger Ingrid Degerth efter 26–14-segern.
Då halva grundserien är avklarad tar nu säsongen en oväntad paus då coronarestriktionerna gör det omöjligt för flera lag att både träna och spela. Enligt det ursprungliga matchschemat skulle två omgångar spelas inför jul men i stället tvingas lagen nu vänta på nästa matcher till 2021.
– Det är svårt att säga vad läget är nu och hur framtiden ser ut. Hoppas att vi kan vara tillbaka så snart som möjligt, säger Degerth.
Trots ovissheten inför de kommande månaderna ser hon positivt på KyIF:s säsonginledning. Det har blivit tre segrar på åtta matcher och laget ligger fyra i tabellen.
– Det motsvarar säkert sanningen rätt bra. Vi har lärt känna varandra under början av säsongen och hittat samspelet bättre. Vi har fortfarande mycket att jobba på men det finns också tid, säger hon.
Degerth, 22, hör till de mer rutinerade spelarna i laget som byggs med sikte på klubbens hundra års jubileum 2024. Då är målet guld med ett lag som består av egna produkter. Flera av klubbens juniorer har redan tagit steget in i damlaget och i lördagens segermatch var det som vanligt 2003-födda Maja Sannholm som var främsta målskytt.
– Det känns bra och tryggt med de unga i laget. Vi har många unga spelare som vill satsa och som har stor potential. Också de spelare som är äldre i laget är rätt unga så vi kan spela tillsammans länge, säger Degerth.
– Det är så man bygger framgång – genom att länge få spela och utvecklas tillsammans. BVi har spännande år framför oss.

FM-serien i handboll

KyIF: Maja Sannholm 5, Anu Pihlström 3, Daniela Lindgård 3, Jessi Laasio 3, Emilia Karell 3, Fanny Broman 3, Linda Melanen 2, Ingrid Degerth 2, Aini Salminen 1, Fanny Axberg 1.
Atlas: Emma von Nandelstadh 4, Mariela Lönnqvist 3, Alicia Eklund 3, Sofia Joutjärvi 2, Julia Lampinen 1, Veronika Garro 1.

ANDRA LÄSER