Sex bilar i seriekrock på Åboleden

Sammanlagt elva personer befann sig i bilarna när de kolliderade vid 17-tiden på söndagen. Fler farliga situationer uppstod senare när bilister i brist på tålamod svängde om på den stockade motorvägen.

En person skadades lindrigt i en seriekrock på Åboleden på söndagen. Bilden visar rusningstrafik på Västerleden.
På söndagseftermiddagen krockade totalt sex bilar på riksväg 1, även känd som Åboleden, på väg in mot Helsingfors. Olyckan skedde i Esbo, strax före avtaget till Ring I, klockan 17.
Elva personer befann sig i bilarna när olyckan inträffade. Av dem skadades en lindrigt och fördes till sjukhus för vård, uppger Räddningsverket i västra Nyland i ett pressutskick.
Strax före klockan 19 hade vägen röjts och trafiken återgått till det normala. Två av bilarna förstördes till den grad att de behövde bärgas bort från olycksplatsen. De övriga fyra fortsatte färden.

U-svängar på motorvägen

Olyckan orsakade fördröjningar på Åboleden och alla hade inte tid för det, enligt Räddningsverket.
En del bilister vände om mitt på motorvägen för att åka tillbaka mot Åbo och ta sig in till centrum en annan väg. Det är strängt förbjudet och farligt att göra så, påpekar Räddningsverket.
"Vägarna mitt emellan filerna är avsedda endast för vägunderhåll och räddningsfordon", skriver Räddningsverket och tillägger att man inte får göra en helomvändning på motorvägen, så vida inte en trafikledare beordrar det.
Trafiken västerut var livlig vid bilisterna bytte färdriktning.
Artikeln har uppdaterats.
ANDRA LÄSER