Nemi och sudoku storm är tillbaka

Många läsare ville ha Nemi tillbaka då hon förtidspensionerades den 18 januari. – Vi väljer att lyssna på läsarna, säger chefredaktör Erja Yläjärvi.

Nemi.
31.01.2022 17:00 UPPDATERAD 02.02.2022 07:43
HBL gjorde, liksom systertidningarna Västra Nyland och Östnyland, om sina seriesidor i mitten av januari.
Responsen var stor och varierad, men många läsare saknade i synnerhet den svartklädda gothtjejen Nemi, tecknad och skapad av norskan Lise Myhre. Dessutom uppfattade en del att dynamiken i långköraren Ferd'nand och vikingen Hagbard Handfaste med sina respektive äkta hälfter påminde ganska mycket om varandra. Därför justeras konceptet och från och med den 1 februari är Nemi tillbaka på seriesidan, medan Hagbard får härja vidare på annat håll.
– Det kom så mycket feedback om just Nemi, att vi valde att lyssna på våra läsare. Man kan inte alltid göra alla nöjda och vi kan justera även i fortsättningen, men nu valde vi att satsa på 100 procent nordiska serier för resten av 2022, säger HBL:s chefredaktör Erja Yläjärvi.
Samtidigt som Nemi gör entré igen byter HBL också ut det medelsvåra sudokut mot det knepigare sudoku storm, med sina oregelbundna fält. Också det är en förändring som många läsare efterlyst, uppger printchef Maria Björkqvist.

ANDRA LÄSER