Helsingforsbörsen kan få tre nya bolag – ett på huvudlistan, två på First North

Puuilo, Bioretec och Solwers är tre bolag som söker notering på Helsingforsbörsen. Målet med introduktionerna är att ta in nytt kapital.

Helsingforsbörsen kan få ytterligare två bolag om Puuilos och Bioretecs börsintroduktioner går vägen.
Tre tills vidare onoterade bolag meddelade om planerad börsintroduktion på Helsingforsbörsen, det vill säga Nasdaq Helsingfors, på måndagen.
Det första bolaget, Puuilo, söker notering på börsens huvudlista. Puuilo grundades 1982 och fungerar inom detaljhandeln inom gör-det-själv-segementet och hushålls- och husdjursgerådssegmenten. Bolaget har 32 butiker i Finland.
Målet med introduktionen är att möjliggöra fortsatt tillväxt genom tillgång till kapitalmarknaden. Bolaget strävar efter att ta in 30 miljoner euro i samband med introduktionen.
Det andra bolaget, Bioretec, söker notering på börsens First North-lista för mindre tillväxtbolag. Bioretecs historia går tillbaka till 1970-talet, men det nuvarande namnet fick bolaget 2003. Bolaget tillverkar medicinsk utrustning, främst bionedbrytbara implantat inom ortopedin.
Målet med introduktionen är att ta in kring 25 miljoner euro för att stödja bolagets tillväxt. För närvarande går bolaget på förlust.
Det tredje bolaget, Solwers, söker också notering på First North-listan. Solwers är en planerings- och projektkonsulteringskoncern inom byggnadsbranschen med över 400 anställda.
Målet med börsintroduktionen är att få in kring 9 miljoner euro i nytt kapital till bolaget.
Helsingforsbörsen har haft flera börsintroduktioner i år, till exempel Sitowise Group, Nightingale Health och Orthex Group.
ANDRA LÄSER