Bröderna Jensen tillsammans i A-landslaget för första gången

Bröderna Richard och Fredrik Jensens karriärer gick länge samma väg. De senaste åren har varit raka motsatsen. Fredrik berättar att stödet från storebror var guld värt för att ta sig ur frysboxen i Tyskland. Nu är de båda uttagna i herrarnas landslagstrupp samtidigt, för första gången.

Karriärerna har gått både upp och ner för bröderna Fredrik och Richard Jensen. Nu känner båda att de är på en bra plats, och en uttagning till landslaget är en kvitto på det. Det återstår att se om Borgåbröderna tar plats på plan samtidigt i någon av de stundande matcherna mot Rumänien och Montenegro.
Jonatan Sparvjonatan.sparv@hbl.fi
23.09.2022 08:05 UPPDATERAD 23.09.2022 09:46
För första gången någonsin får bröderna Fredrik och Richard Jensen representera herrlandslaget samtidigt. Borgåbröderna ingår båda i truppen inför landslagets två sista matcher i höstens Nations League, mot Rumänien och Montenegro.
HBL träffar dem inför matcherna. Det går inte att ta miste på glädjen över att de får träffas i landslagssammanhang på herrnivå för första gången.
– Våra karriärer har ju gått lite kors och tvärs de senaste åren. Men på ett sätt känns det ännu bättre nu, eftersom vi har fått vänta på det. Det är en viktig sak för oss båda, säger Richard om laguttagningen.

ANDRA LÄSER