Missade du sista valdebatten? HBL analyserar vem som glänste och vem som missade

Med skatter, jobb, säkerhet och invandring som teman var manuset för den sista partiledardebatten som skrivet av Orpo, Marin och Purra. Ändå var det ingen av dem som stod för kvällens starkaste insats.

Riikka Purra, Petteri Orpo och Sanna Marin hade lätt för att skratta före Yles sista valdebatt. När den väl började var de i luven på varandra som vanligt.
Peter Buchertpeter.buchert@hbl.fi
31.03.2023 00:46 UPPDATERAD 31.03.2023 08:47
Den som missade Yles sista partiledardebatt före riksdagsvalet behöver inte gräma sig. Samma frågor som valsat genom hela valrörelsen rev åter en gång upp de välkända skillnaderna mellan partierna.
När ekonomi, jobb och skatter är debattens stora teman framträder skillnaderna mellan höger och vänster tydligast. Och när man kryddar med säkerhet och invandring får också Sannfinländarna spela första fiol.
I och för sig kunde inte ens ett annat upplägg ha gett mycket nytt i det här skedet av valrörelsen. Partiledarna har upprepat sina ståndpunkter i veckor. Och när 40 procent av finländarna redan har röstat och många fler vet hur de ska rösta på söndag gäller det främst att attrahera rörliga väljare.

ANDRA LÄSER