IL: Finsk vd som levde rövare på Baltic Princess utslängd från hotell på Gran Canaria

En finländsk vd för ett byggföretag och hans vänner betedde sig så illa på ett hotell på Kanarieöarna att de blev utkastade, skriver Iltalehti. Det handlar enligt tidningen om samma grupp som slängde möbler i sjön från Baltic Princess i december.

Vy över Gran Canaria till vänster. Till höger flyger möbler överbord från Baltic Princess under incidenten i december, som rederiet sedan polisanmälde.
Nyheter HBLnyheter.hbl@ksfmedia.fi
30.01.2023 11:05 UPPDATERAD 30.01.2023 17:47
Den 25-åriga vd:n och hans sällskap som i början av december skapade rubriker genom att kasta fåtöljer och bord i Östersjön från fartyget Baltic Princess och urinera på bastuugnen slår till igen – den här gången på Kanarieöarna, skriver Iltalehti.
Vd:n och hans entourage hade tagit in på ett hotell på Gran Canaria och där gått så hårt fram i sitt festande att personalen såg sig tvungen att kasta ut sällskapet.
Mannen, som leder ett byggföretag i Birkaland, berättade enligt Iltalehti om incidenten på Snapchat. Han bekräftar själv uppgifterna för tidningen.
”Jo, så gick det. Jag och pojkarna blev utslängda, och så fortsatte kvällen. Vi tog in på ett nytt, dyrt hotell i Playa del Ingles.”
Mannen förklarar att sällskapet festat högljutt, men att också andra orsaker låg bakom hotellpersonalens ingripande. Bland annat ska sällskapet på fyra personer ha kommit i gräl med hotellgrannarna och vandaliserat simbassängen. Kring bassängen låg glasskärvor efter männens framfart, enligt 25-åringens egen skildring.
”Nog var det ett ganska hårt festande. Simbassängen blev i sådant skick att den måste stängas, och det var säkerligen den främsta orsaken till att vi blev utkastade”, säger mannen till Iltalehti, och tillägger att sällskapet kunde ha agerat ”på ett sakligare sätt”.
Efter den tidigare incidenten på Baltic Princess uppgav mannen att han tagit lärdom av det skedda. Byggföretaget förlorade enligt medieuppgifter kunder på grund av händelserna.
Rederiet Tallink Silja polisanmälde männen.

ANDRA LÄSER