Motvind för Tim Sparv i Grekland

Tim Sparv laddar för EM-slutspelet i sommar men i ligalaget AE Larissa i den grekiska ligan går det trögt. Problem med en öm vad har han och begränsat med speltid har han fått. Nu ryktas det om att klubben vill bryta kontraktet med landslagskaptenen.

Tim Sparv har det kämpigt i Grekland för tillfället.
Ligajumbon har bytt tränare tre gånger under säsongen och nu är det Gianluca Festa som basar för laget. I januari fick Sparv problem med den vad som plågat honom de senaste åren och efter det har han knappt spelat alls under Festa. Fram till den 16 januari medverkade han i så gott som varje ligamatch.
Rykten i Grekland gör gällande att klubben gärna skulle bryta kontraktet med Sparv som skrev på för ett år i somras.
– Jag har ett kontrakt fram till sommaren och har inga planer på att flytta. Min relation till tränarstaben och spelarna är toppen och jag ser fram emot att hjälpa laget igen när jag är tillbaka i hundraprocentig form, säger han till Yle Sporten.
Att det kan svänga snabbt och hända mycket i grekisk fotboll på kort tid är ingen nyhet. Då det går dåligt för ett lag är det oftast de utländska spelarna som beskylls för motgångarna. Och många är de finska spelare som aldrig fått de pengar de blivit lovade av diverse grekiska klubbar. Tränarlegenden Martti Kuusela hör till dem som blåstes på en stor del av sin lön.
Laget ligger illa till och kommer att spela nedflyttningsserie efter att grundserien avslutas i helgen. Ett lag åker ut direkt medan ett kvalar.
– Vi har haft en tung säsong men har otroligt nog fortfarande en chans att klara oss kvar. Det är ett getingbo med tre andra lag som kämpar om att undgå nedflyttning, säger Sparv till Yle Sporten.
Finland inleder VM-kvalet mot Bosnien 24 mars i Helsingfors och då lär Sparv vara med.
– Det är upp till tränare Kanerva att bestämma men om han vill ha med mig så kommer jag, säger landslagskaptenen.
ANDRA LÄSER