Våldtäktsanklagelsen spökar inför Ronaldos återkomst

En av tidernas bästa fotbollsspelare har återvänt till klubben där han växte ut till en superstjärna. Men Cristiano Ronaldos återkomst väcker inte odelad glädje bland Manchester United-supportrarna inför nydebuten mot Newcastle på lördag. Anledningen är den våldtäkt som 36-åringen anklagades för.

Cristiano Ronaldo i Manchester United-tröjan när det senast begav sig, 2009. Inför storstjärnans återkomst tolv år senare är dock inte alla klubbens supportrar lika glada. Detta på grund av den våldtäkt som superstjärnan anklagades för. Arkivbild.
10.09.2021 11:06 UPPDATERAD 10.09.2021 21:41
"Med ett par dagars perspektiv till att den här spelaren nu alltså gått tillbaka till klubben jag följt sedan jag var 9–10 år gammal, och som på många sätt varit min komplicerade happy place i tillvaron när jag haft mycket ångest, ska jag försöka säga något personligt: Kan jag glädjas åt United den här säsongen? Kan jag glädjas om Ronaldo gör mål? Nej. Jag kan nog inte det. Det är nog över för mig nu."
Orden kommer från författaren och Manchester United-supportern Fredrik Backman ("En man som heter Ove"), som i en lång utläggning på Twitter nyligen redogjorde för hur han ser på att Cristiano Ronaldo återigen kommer att bära Unitedtröjan.
Han är inte ensam.

ANDRA LÄSER