Argentina och Frankrike dominerar i drömlaget

HBL har tagit ut sin drömelva i VM. Formationen är 4-2-1-3 och laget ser ut så här:

Lionel Messi var turneringens bästa spelare.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
18.12.2022 15:27 UPPDATERAD 18.12.2022 19:14

Emiliano Martinez, Argentina
En sista säker utpost i ett Argentina som fick en chockstart på turneringen. Väldigt bra på straffar vilket Nederländerna tvingades erfara. En världsmålvakt.

Högerback: Achraf Hakimi, Marocko
PSG-stjärnan gjorde en fantastisk turnering. En av de bästa i världen på sin position. Brytningssäker och otroligt stark i närkamperna. Utmärkt i spelet uppåt. En modern ytterback av finaste virke. Bara 24 år ung.

Mittback:
Josko Gvardiol, Kroatien
Fick sitt stora genombrott i VM. Stark, snabb, teknisk och utrustad med en finfin vänsterfot. Härligt driv i steget.
Mittbacken lär inte bli långvarig i Leipzig.

Mittback:
Thiago Silva, Brasilien
Brasilien åkte chockartat ur i kvarten mot Kroatien men den 38-årige Silva gjorde en fenomenal turnering. Placeringssäker och följsam. Verkar aldrig få bråttom. Elegant.

Vänsterback:
Noussair Mazraoui, Marocko.
Utmärkta högerbackar fanns det gott om i VM. Till vänster var det lite tystare.  Mazraoui var definitivt en av de bästa. Bayernspelaren var en viktig kugge i ett defensivt oerhört solitt Marocko.

Central mittfältare: Luka Modric, Kroatien
Eleganten verkar aldrig åldras. 37 år fyllda håller Modric alltjämt yppersta världsklass. Fotbollshjärnan tickar ännu snabbare än benen som också de är väldigt snabba. Passningsregistret och blicken är utomjordiska.

Central mittfältare:
Sofyan Ambrabat, Marocko
Hör till de bästa mittfältarna på sin position i Serie A och Fiorentina känns som en för liten klubb för Amrabat. Han var överallt på planen i VM. Otroligt bra på att vinna boll, lika säker med boll. Enorm fysik.

Offensiv mittfältare:
Antoine Griezmann, Frankrike
Tog ett steg neråt i banan då bland andra Paul Pogba tvingades lämna återbud till VM. Var glänsande i sin spelfördelande roll. Hög arbetskapacitet. Tog löpningarna han ska ta. En av VM:s bästa spelare. Försvann visserligen i finalen han med.
Antoine Griezmann.

Högerytter: Lionel Messi, Argentina
Behövs väl inte sägas så mycket. Messi är en av alla tiders största. Bäst av alla i VM. Kung.

Central anfallare:
Olivier Giroud, Frankrike
Åren går, Giroud består. En väldigt viktig kugge i det franska maskineriet. Gav Les Bleus en extra offensiv dimension med sin fysik. Inte bra i finalen.

Vänster:
 Kylian Mbapp, Frankrike
Mbappé var rätt osynlig i semifinalen och helt ute i kylan i över en timme i finalen med. Men den vidunderlige PSG-spelaren kan onekligen det här med att göra mål. 

På bänken:
Dominik Livakovic (målvakt), Raphael Varane (försvarare), Christian Romero (försvarare), Jude Bellingham (mittfältare), Julian Alvarez (anfallare) 

ANDRA LÄSER