Markku Kanerva inför dagens Bosnienmatch: Ypperlig mätare för var vi står

Analys, analys och mera analys. Fotbollslandslagets tränare Markku Kanerva är känd för att vara en man som vänder på alla stenar i jakt efter nya infallsvinklar och idéer som kan göra landslaget bättre.

Markku Kanerva vilar inte på lagrarna.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
04.06.2022 11:31
Efter VM-kvalet, där Finland miste chansen till playoff i sista matchen mot världsmästarna Frankrike, hade Kanerva och hans stab gott om tid att analysera vad som gjordes bra och framför allt vad laget kunde ha gjort ännu bättre. 
— Det är en ständig utvecklingspress. Den kan aldrig stanna upp, säger Kanerva dagen före Nations League-premiären mot Bosnien.
Efter att Hasse Backe i slutet av år 2016 fick sparken efter det sämsta året för landslaget i modern tid, föll valet på Markku Kanerva. Och transformationen laget genomgått sedan det beslutet är häpnadsväckande. Kanerva har ett klart positivt facit som landslagstränare, segrarna är betydligt fler än förlusterna och laget har hittat en jämnhet och prestationssäkerhet som blåvit herrlandslagsfotboll sökt efter med ljus och lykta i decennier.

ANDRA LÄSER