President Niinistö ser ljust på framtiden – "Jag litar på att finländarna orkar hålla ut i väntan på vaccinet"

Republikens president Sauli Niinistö anser att finländarna lyckats bra med att övergå till en mer distanserad vardag och hänvisar specifikt till finländarnas styrka. Också presidentens jobb har förändrats av pandemin. Niinistö har till exempel inte varit utomlands eller träffat andra statsledare sedan februari.

Republikens president Sauli Niinistö säger att han flera gånger sedan epidemin började har glatt sig över finländarnas vilja att hjälpa varandra.
03.12.2020 06:00 UPPDATERAD 06.12.2020 20:24
Coronaåret har lärt oss att människan inte kan kontrollera allt, men trots det står vi inte helt maktlösa. Det säger republikens president Sauli Niinistö då han blickar tillbaka på det gångna året.
– Nyckelorden är att lyda rekommendationer och begränsningar, och att minnas att man är ansvarig inte bara för sig själv. Alla bär ansvar också för dem som står en nära, säger Niinistö.
Även om 2020 på många vis varit ett tungt år, och också den kommande våren ser ut att präglas av coronaviruset, tvivlar han inte en sekund på finländarnas vilja och ork att kämpa för att övervinna pandemin.

ANDRA LÄSER