Cyklist försvann oväntat på Tour de France

Rohan Dennis var försvunnen under en timmes tid efter att ha brutit den tolfte etappen av Tour de France. Arkivbild. Bild: Gian Ehrenzeller/TT-AP

Australiensiske cyklisten Rohan Dennis bröt torsdagens etapp av Tour de France med 80 kilometer kvar – och försvann sedan spårlöst.

Varken arrangörerna eller hans lag Bahrain Merida kunde hitta tidstempovärldsmästare. En timme senare återfanns Dennis i målgången vid lagbussen men gav ingen förklaring till vad som hänt.

Dennis, som var en av favoriterna till att ta hem dagens tidstempo, säger nu i ett uttalande som publicerades på teamets hemsida på torsdagen att han är besviken men fattade rätt beslut.

"Det är en besvikelse för mig att lämna tävlingen nu. Tidstempot har varit ett av mina och lagets mål men med min nuvarande känsla var det rätt beslut att dra mig ur tidigare i dag", säger Rohan Dennis.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning