Cyklande Fernando Alonso i trafikolycka

Fernando Alonso. Bild: Franck Fife/Lehtikuva

Formel 1-föraren Fernando Alonso blev påkörd av en bil när han cyklade i Schweiz, meddelar spanjorens stall Alpine.

39-åringen Alonso var efter olyckan vid medvetande och ska genomgå medicinska tester under fredagen.

Fernando Alonso har tagit hem VM-titeln i formel 1 två gånger och ska den här säsongen göra comeback efter två års frånvaro. Men hans återkomst hotas nu att skjutas framåt något.

Den cyklande Alonso blev påkörd i en rondell i Lugano, inte långt från sitt hem. Italienska Gazzetta dello Sport skriver att han har skadat käken, med möjlig fraktur, och tänderna. Tidningen uppger att Alonso förts till sjukhus i Bern och riskerar att missa F1-premiären i Bahrain den 28 mars.

"Fernando är vid medvetande och mår bra och inväntar ytterligare medicinsk undersökning under fredagsmorgonen", skriver hans stall Alpine i ett uttalande.

Alonso vann F1-titeln 2005 och 2006 och har vunnit 32 lopp. Sedan 2018 har han bland annat tävlat i Dakarrallyt, Indycar och Le Mans 24-timmarslopp, det senare vann han 2018 och 2019.

Sina största framgångar i formel 1 hade spanjoren i Renault, samma stall han nu ska tävla för. Stallet har inför den här säsongen bytt namn till Alpine, ett av biljätten Renaults sportbilsmärken.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Att öka sin förmögenhet är en allemansrätt men få har en konkret plan

Mer läsning