Cykelspark gav Athletic Bilbao skrällseger över Barcelona

Athletic Bilbaos Aritz Aduriz gjorde enda målet i säsongspremiären mot Barcelona. Bild: Alvaro Barrientos/TT-AP

Barcelona, utan Lionel Messi, förlorade premiären i la Liga borta mot Athletic Bilbao med 0–1.

Matchens enda mål var en underbar cykelspark i 89:e minuten av veteranen Aritz Aduriz för Bilbao. Det var 38-åringens 158:e mål i la Liga och kom bara minuten efter att han hade bytts in i matchen. En fantastisk start på det som ska vara hans sista ligasäsong.

Bästa chansen för mästarlaget hade Luis Suarez efter en halvtimme. Han blev helt fri på ett dåligt bakåtpass från Athletics Unai Lopez men Suarez träffade stolpen. Hans olycksdag fortsatte minuter senare då han skadade sig och fick utgå. Inhopparen Rafinha hade dessutom en träff i krysset för Barcelona.

Lionel Messi är på väg tillbaka efter en vadskada och tränare Ernesto Valverde ville inte riskera något genom att låta argentinaren spela match för tidigt. Men på plan fanns nyförvärv som Antoine Griezmann och Frenkie de Jong, men de lyste inte speciellt starkt.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning