Currywok med fläsk och grönsaker

Curry och mera curry, grönsaker och mört fläskkött i väntan på julmaten.Bild: TT

Att woka är ett bra sätt att variera vardagsmaten på. Det är också en chans att använda nya och spännande kryddor, som grön och röd curry.

För 4 personer, 20 minuter

500 g färskt fläskkött, till exempel yttrefilé

rapsolja

1 stor gul lök

1 röd paprika

100 g haricots verts

100 g broccolibuketter

50 g sockerärtor

Till smaksättning:

1 tsk färskriven ingefära

1 tsk röd currypasta

1 tsk grön currypasta

1 tsk kinesisk soja

1 msk rapsolja

1 msk vitvinsvinäger

salt

Att äta till:

ris

thaibasilika

bladpersilja

Gör så här:

1. Skär bort onödigt fett från köttet. Strimla ganska fint. Skala och strimla den gula löken och strimla paprikan.

2. Blanda riven ingefära med röd och grön currypasta, soja, olja, vinäger och en nypa salt.

3. Stek först köttet i enbart olja. Tillsätt lök och paprika efter någon minut och övriga grönsaker efter ytterligare någon minut. Stek någon minut och tillsätt kryddblandningen. Låt fräsa någon minut. Garnera med thaibasilika och bladpersilja. Ris är bästa tillbehöret.