Currypanerad torskfilé med stekt lök och äpple

Stekt torsk i kombination med äpple, lök, paprika, curry samt varsamt brynt smör lockar fram härliga smaker. Bild: TT

Fiskfilé kryddad med het curry ger smak. Här tillförs lite höst i form av stekt äpple med lök.

För 4 personer, 30 minuter

600 g torskfilé

salt och vitpeppar

2 msk vetemjöl

1–1 1/2 msk het curry

1 ägg

smör och rapsolja till stekning

Att äta till:

2 syrliga äpplen

1 stor gul lök

1 röd paprika

ärtor

ris

citron

rucolasallad

Gör så här:

1. Dela fisken i portionsbitar. Blanda vetemjöl med salt, vitpeppar och curry. Vänd bitarna i det kryddade mjölet och därefter i uppvispat ägg. Lägg i stekpannan i rikligt med smör och lite rapsolja. Stek ungefär 2 minuter per sida.

2. Ta upp och håll fisken varm. Skala och hacka den gula löken. Stick ut kärnhusen från äpplena och skär fruktköttet i knappt centimetertjocka skivor. Skär paprikan i mindre bitar.

3. Lägg i lite extra smör i pannan och stek äpplen, lök och paprika. Lägg upp fisken på tallrikar och fördela frukt- och grönsaksblandningen över. Skeda till sist på smöret och servera med ris, ärtor och rucolasallad. Stek snabbt citronhalvorna någon minut. Varm citron får en rundare och mer tilltalande smak.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning