Curry briljerade i semifinalinledningen

Stephen Curry var matchens man mot Portland. Bild: Lehtikuva/Ezra Shaw

Stephen Curry och Klay Thompson dominerade som väntat när mästarna Golden State tog emot Portland i det första semifinalmötet i NBA-slutspelet.Matchen slutade 116–94 – duon Curry-Klay gjorde 62 av vinnarlagets poäng.

Portland, det på papperet sämre laget, hängde med bra i första perioden.

Men efter halva andra spelad kopplade mästarlaget grepp om matchen.

Durant skadad

Semifinalserien inleddes för Golden States del utan stjärnspelaren Kevin Durant som har skadat vaden. Durant kommer troligtvis även att stå över nästa möte med Portland, natten mot fredag finsk tid.

Men av nattens möte att döma klarar sig mästarna fint utan Durant. Lagets andra fixstjärna Stephen Curry satte 36 poäng, vara nio treor.

Semifinalserien betyder också något extra för Curry då han ställs mot lillebror Seth som spelar för Portland.

– Det tänds en extra gnista när man möter sin bror på planen, säger Stephen Curry på presskonferensen efter matchen.

Svårast för mamma

Men svårast tror Curry att det är för föräldrarna. Skämtsamt beskriver han hur de singlar slant om vilken son de ska heja på.

– Men de kan inte hålla sig och applåderar så fort någon av oss gör något bra.

– Fast de måste skärpa sig. Jag frågade min mamma "vem håller du på?" när jag såg henne stå och heja helt klädd i Portlandkläder. Det är bara konstigt.

Men säger Curry, slutspelet kommer att bli något för familjen att minnas – hur det än slutar.

Den andra semifinalsserien, mellan Milwaukee och Toronto, inleds natten mot torsdag finsk tid.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning